Hoe vul je je motorolie bij in enkele makkelijke stappen!

Heb jij ook net je rijbewijs? En ben je nu alweer vergeten hoe je je motorolie checkt of hoe je deze bijvult? En zou je ook graag willen weten welke motorolie merken goed te vertrouwen zijn? Dan kan je dit artikel gerust verder lezen, wij gaan namelijk al je antwoorden over de motorolie in je auto beantwoorden! 

Soorten motorolie 

Goede motorolie merken zijn onder andere Shell motorolie en Castrol olie. Dit zijn bekende merken, waardoor je zeker weet dat je motor er goed op zal lopen. Vaak denken mensen dat bekende motor oliën veels te duur zijn. Maar voort wat hoort wat! De motoroliën met een duurder prijskaartje gaan vaker langer mee en zijn vaak ook beter voor de motor van je auto!

Hoe check je je motorolie?

Voordat je begint met het checken van je motorolie, let dan eerst op dat je motor goed afgekoeld is. Dit is omdat het oliepeil van warme olie en koude olie kan verschillen. Als je de motorkap open hebt gemaakt zie je een symbool van een kannetje met druppels op een reservaat. De meetstaaf zit in de meeste gevallen aan de dop zelf vast. Zorg dat je een keukenpapiertje of een doekje dat vies mag worden bij je hebt, je moet namelijk eerst de meetstaaf schoonmaken en olie vrij maken zodat de hoeveelheid goed af te lezen is. Vervolgens stop je de meetstaaf terug in de olietank, en haal je hem eruit. Houd de meetstaaf horizontaal zodat de olie niet naar beneden glijd en de meting het goede resultaat geeft. 

Hoe vul je je motorolie bij?

Zorg dat je de goede motorolie hebt voor jouw auto. Dit staat vaak vermeld in het boekje van je auto. Er zijn verschillende manieren om je olie bij te vullen, soms zit aan de oliefles een schenkdop dit maakt het makkelijker, maar wanneer dit niet het geval is moet je een passende trechter hebben om in de opening naar je tank te stoppen. Zorg wederom dat je dit doet met een koude motor en een paar doeken voor de meetstaaf en voor als er per ongeluk wat naast gaat. Als je denkt dat er nu genoeg olie in zit, meet nog een keer volgens het check proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *