Waarom Nederland houdt van de moederfiets

Het is een algemeen bekend feit dat Nederlanders de fiets overal voor gebruiken. Vanaf jongs af aan leer je al fietsen en gebruik je de fiets om naar school te komen, boodschappen te doen en om naar andere plekken toe te gaan. Een moederfiets is speciaal gemaakt voor moeders om met kinderzitjes veilig en comfortabel rond te fietsen. In dit artikel leggen we uit waarom een moederfiets erg gewild is in Nederland!

De moederfiets uit Nederland!

Toen kinderzitjes werden gemaakt voor op fietsen kwamen mensen er al snel achter dat het niet altijd even makkelijk is om een kinderzitje op je fiets te zetten. Een normale fiets staat op een standaard als deze stil staat en wanneer er te veel gewicht op het stuur valt de fiets al snel om. Om dit te voorkomen hebben deze moederfietsen een extra standaard waardoor de fiets niet meer kan bewegen. Dit gaat gepaard met een stuurslot die het stuur tegenhoudt van draaien. Zo is het makkelijker en veiliger om het kind in een zitje te plaatsen en hoef je geen zorgen te maken dat de fiets zo maar omvalt.

De lage instap van de fiets zorgt ervoor dat je makkelijker kan beginnen met fietsen omdat je natuurlijk constant het stuur moet vasthouden. Ook heeft het allerbeste assortiment moederfietsen van Nederland langere bagagedragers waardoor je kind comfortabeler achterop kunnen zitten. Ook heb je meer beenruimte met deze fiets omdat het zadel iets verder van het stuur afstaat. Zo hoef je niet bang te zijn dat je het kinderzitje aanstoot wanneer je aan het fietsen bent. Dit is een stuk fijner voor zowel de moeder als het kind!

Een moederfiets is niet alleen handig voor kinderzitjes maar kan ook gebruikt worden voor boodschappen. Door de beenruimte stoot je niet zo snel tegen je boodschappentas aan als je aan het fietsen bent. Daarnaast is de moederfiets een erg comfortabele fiets om op te fietsen door de versnellingen. Een moederfiets is gemaakt voor comfortabeler fietsen met kinderzitjes maar kan ook prima gebruikt worden voor het dagelijkse leven.

Alternatieven voor de moederfiets!

Als we kijken naar het allerbeste assortiment moederfietsen van Nederland dan zien we dat een moederfiets ook handig is als je maar een of twee kinderen hebt. De fiets kan wel een beetje zwaar zijn omdat je natuurlijk extra gewicht op de fiets hebt. Een elektrische moederfiets zorgt ervoor dat je makkelijk door heel Nederland kan fietsen met je kinderen achterop of voorop de fiets. De trapondersteuning zorgt ervoor dat je minder moeite hoeft te doen en ook gemakkelijk door heuvelachtig terrein of door extreme tegenwind fietsen.

Wanneer je twee of meer kinderen moet meenemen op de fiets kan je het beste een bakfiets gebruiken. Een bakfiets heeft een grote bak voorop de fiets waar de kinderen in kunnen zitten. Deze fiets is erg geschikt voor steden en kleine afstanden omdat de bak veel wind vangt. Om dit probleem op te lossen bestaat de elektrische bakfiets. Met deze bakfiets kan je gemakkelijk grote afstanden afleggen met kinderen, goederen of boodschappen voorin je bakfiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *