Voordelen van een tweewieler in de stad

Ondanks de onzekerheid die wordt veroorzaakt door de Covid-19 gezondheidspandemie, blijft de tweewielersector groeien. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het zich verplaatsen per motorfiets of scooter, vooral wanneer zij in een stad wonen. Velen van u kennen de voordelen van het rijden op twee wielen al, maar als u een van die mensen bent die erover denken om in deze sector te stappen, willen we u herinneren aan de belangrijkste voordelen van het gebruik van een scooter in uw dagelijks leven in de stad.

1. Vaarwel aan de files

Het eerste wat in je opkomt is de tijdsbesparing van het verplaatsen door een grote stad op een scooter. Afscheid nemen van de files in de spits is een van de redenen dat veel gebruikers de auto achter zich laten en kiezen voor een scooter. Ze zijn wendbaar en hebben toegang tot sommige beperkt toegankelijke gebieden en speciale rijbanen. In staat zijn om thuis te vertrekken met de exacte tijd om naar het werk te gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over het aantal minuten dat je vast gaat zitten op de weg is een luxe die velen al hebben ervaren.

Een andere manier om tijd te besparen en ons comfort met de scooter te vergroten is het gemak van parkeren dat het biedt. Grote steden zijn voorbereid op iedereen die zich op twee wielen voortbeweegt, en veel van hen staan toe dat motorfietsen of scooters op de stoepen worden geparkeerd (altijd op een ordelijke manier). Zo kunnen we al die tijd vergeten die we verliezen met het zoeken naar een parkeerplaats zo dicht mogelijk bij onze bestemming als we met de auto gaan.

Waarom is het belangrijk om rekening te houden met de zithoogte? Als u vertrouwd bent met tests of informatie over motorfietsen en scooters, hebt u vast wel eens gelezen over de zadelhoogte. Die wordt meestal gemeten in inches, en het is een belangrijke factor bij het kiezen van je volgende motor of scooter.

3. Individuele mobiliteit

Naast het besparen van tijd in de file en het vinden van een parkeerplaats, betekent mobiliteit met een scooter het verwerven van absolute onafhankelijkheid. U bent niet meer afhankelijk van dienstregelingen van het openbaar vervoer, stakingen of verbouwingswerken die zo gebruikelijk zijn in metro- of treinstations.

4. Prijs en gebruiksgemak

Bewegen op twee wielen is ook een respijt voor onze portemonnee en is dat, hoewel de prijsklasse breed is, de aankoop van een scooter kan veel goedkoper zijn. En dat is nog niet alles, en is dat de onderhoudskosten of het verbruik (minder brandstof nodig) zijn ook veel lager dan die van een voertuig op vier wielen.

5. Ze zijn minder vervuilend

Volgens ADEME, het Franse milieuagentschap, stoten motorfietsen en scooters 50% minder koolstofdioxide uit dan andere gemotoriseerde voertuigen. Tweewielers dragen ook bij tot een vermindering van de verkeerscongestie met 50 tot 70%, wat een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van vervuilende deeltjes in de atmosfeer betekent. Daarom passen veel steden geen verkeersbeperkingen toe op tweewielers en staan ze hun mobiliteit toe in de binnenstad of in emissiearme zones.

Motorbanden voor een koudegolf Iedereen weet dat de winter het meest uitdagende seizoen van het jaar is om te rijden. Naast de lage temperaturen heb je te maken met regen, sneeuw, ijzige wegen en de effecten daarvan op andere bestuurders.

6. Gemakkelijk in gebruik

Voertuigen op twee wielen, en vooral scooters, zijn heel gemakkelijk te besturen. Wie weet niet hoe je op een fiets moet rijden? Welnu, met een paar praktijklessen en het kennen van de verkeersregels in de stad zult u in staat zijn om met gemak een scooter te besturen. Scooters hebben geen versnellingen en de remmen zitten op het stuur net als bij fietsen, maar dan in zijn achteruit.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

7. Hoog laadvermogen

Ook al is het niet zoals een kofferbak van een auto, een van de belangrijkste dingen van scooters in het bijzonder is hun laadvermogen zonder verdere accessoires te wijten aan hun “underseat” ruimte die meestal toelaat om een helm, handschoenen, alle documenten van de fiets of wat je nodig hebt om mee te nemen dragen. Sommige scooters hebben ook een klein handschoenenkastje, wat een beetje extra ruimte geeft.

8. Behoud van sociale afstand

Een van de gevolgen van de pandemie van het coronavirus is de angst voor mensenmassa’s. Daarom hebben veel gebruikers afscheid genomen van het drukke openbaar vervoer om zich per scooter te verplaatsen en zo sociale afstand te bewaren. Bovendien hoeven we door het gebruik van de integraalhelm geen masker meer te dragen, omdat de structuur van de helm ons kan beschermen.

Vervang je banden nu! Het is een eenvoudige vraag: Wanneer moet ik mijn banden vervangen? Er is geen specifieke regel die het moment, de kilometer of de kilometer aangeeft waarop je je band moet vervangen. Er zijn echter een aantal tekenen die ons aanwijzingen geven dat het tijd is om een paar nieuwe ‘schoenen’ te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *