Uw brommer verzekeren? Hier rekening mee houden!

Een brommer verzekeren is iets waar iedereen die eigenaar is van een brommer rekening mee moet houden. Net zoals ook voor andere voertuigen geldt is het namelijk zo dat ook een brommer verplicht dient te worden verzekerd. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Alleen de zogenaamde WA-verzekering is bij wet verplicht voor wat het verzekeren van een brommer betreft. Dit hoeft echter in de praktijk uiteraard niet te betekenen dat u er alleen maar voor kunt kiezen om dit type van brommerverzekering af te sluiten. Er zijn ook veel uitgebreidere dekkingen voor handen die kunnen worden afgesloten. Hoe dan ook, wilt u, uw brommer laten verzekeren, maar is het voor u nog niet helemaal duidelijk op welke manier dat nu precies het best kan gebeuren? Hou dan zeker rekening met onderstaande informatie!

               1.) Wat is de waarde van uw brommer?

In eerste instantie moet er bij een brommer verzekeren worden gekeken naar de waarde waar de brommer in kwestie over beschikt. Het is namelijk deze waarde welke zal moeten bepalen welk type van brommerverzekering nu precies voor u het meest interessant is. Beschikt u over een brommer die slechts een beperkte waarde heeft? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat de WA-verzekering mogelijks het overwegen waard is. In het bijzonder voor goedkope, tweedehandse brommers is het doorgaans geen goed idee om te kiezen voor één van de meer uitgebreidere brommerverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden.

Een compleet ander verhaal wordt het op het ogenblik dat de brommer over een aanzienlijk hogere aankoopprijs beschikt. In dat geval kan het net wel de moeite waard zijn om te kijken in de richting van een WA + diefstal + brand of een WA + diefstal + brand + aanrijding verzekering. Heeft u ervoor gekozen om een financiering af te sluiten voor het aankopen van uw nieuwe brommer? In dat geval wordt het sowieso sterk aangeraden om te kijken in de richting van de meest complete en dus ook meest uitgebreide brommerverzekering.

               2.) Hoeveel kilometer legt u af met uw brommer?

Uw brommer verzekeren op de meest optimale wijze kan in de praktijk ook enkel en alleen gebeuren wanneer er rekening wordt gehouden met het aantal kilometers welke er met de brommer in kwestie worden afgelegd. Met andere woorden, bent u iemand die bijvoorbeeld elke dag de brommer neemt om mee naar het werk te rijden en boodschappen mee te doen? Dan spreekt het voor zich dat u een groter risico loopt dan wanneer u, uw brommer enkel en alleen gebruikt om bijvoorbeeld recreatief mee te rijden in het weekend. Wanneer u dagelijks uw brommer gebruikt en u er een behoorlijke afstand mee aflegt is het in ieder geval altijd een aanrader om te kijken in de richting van een uitgebreidere brommerverzekering dan uitsluitend de WA-verzekering. Bent u iemand die eerder weinig kilometers aflegt? In dat geval spreekt het voor zich dat de WA-verzekering alsnog een te overwegen mogelijkheid kan zijn.

               3.) Wat is het budget dat u voorhanden heeft?

Uiteraard moet er bij uw brommer verzekeren ook altijd stil worden gestaan bij het budget dat u beschikbaar heeft. Net zoals voor elke verzekering geldt is het namelijk zo dat ook de brommerverzekering enkel en alleen kan worden afgesloten tegen het betalen van een bepaalde verzekeringspremie. Deze premie kan niet onaanzienlijke verschillen vertonen tussen bijvoorbeeld de WA-verzekering en de uitgebreidere brommerverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Het loont omwille van deze reden absoluut de moeite om op voorhand even een vergelijking uit te voeren tussen de kosten die zijn verbonden aan de verschillende brommerverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden.

Hou er in ieder geval bij brommer verzekeren rekening mee dat de premie op periodieke basis dient te worden betaald. Dit betekent dat de premie niet zomaar één enkele keer moet worden voldaan, maar één keer om de X aantal tijd. In principe is het zo dat ervoor de motorverzekering geldt dat de premie één keer per jaar moet worden betaald. Dit gezegd zijnde is het eveneens mogelijk om de jaarlijkse premie te betalen verspreid over meerdere termijnen. Dit betekent dat u er bijvoorbeeld voor kunt kiezen om de premie per maand te betalen of per kwartaal. Eventueel is het ook een mogelijkheid om de verzekeringspremie op te splitsen en bijvoorbeeld één keer per zes maanden te betalen. Voor welke van deze verschillende mogelijkheden u uiteindelijk zult kiezen voor uw brommer verzekeren is aan u.

               4.) Bij welke verzekeraar uw brommer verzekeren?

Het spreekt voor zich dat u ook altijd zult willen onderzoeken bij welke verzekeraar het nu precies het interessantst is om uw brommer te laten verzekeren. In eerste instantie is het best mogelijk dat het er naar uitziet dat de verzekeringspremie bij het merendeel van de verzekeraars min of meer even hoog ligt. Wanneer u hier dieper op ingaat zult u echter al snel kunnen vaststellen dat dit helemaal niet het geval is. De brommerverzekering is net als bijvoorbeeld de autoverzekering ongelofelijk concurrentieel. Dit betekent dat verzekeraars niet zelden alles uit de kast halen om zoveel mogelijk van deze verzekeringen te kunnen verstrekken. In ieder geval, wilt u er ook zeker van zijn dat uw brommer verzekeren kan gebeuren tegen de meest interessante prijs? In dat geval is het altijd belangrijk om even grondig het aanbod bij verschillende verzekeraars tegenover elkaar af te wegen.

               5.) Denk ook aan het eigen risico bij een brommer verzekeren

Tot slot is er nog het eigen risico dat geldt bij een brommer verzekeren. Voor elk type verzekering geldt dat er niet zomaar vanaf de eerste euro wordt uitbetaald door een verzekeraar. In plaats daarvan is het zo dat u als verzekeringnemer eerst een bepaald bedrag zelf dient te betalen. U kunt ervoor kiezen om het eigen risico op uw brommerverzekering naar wens te verhogen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien niet zo’n interessante keuze, want dit resulteert toch altijd in een hoger bedrag dat u bij schade zelf moet betalen? Dat klopt, alleen is het zo dat er wel een aanzienlijke besparing op de verzekeringspremie door kan worden gerealiseerd. Het mag dan ook duidelijk zijn, het loont bij een motor verzekeren in de praktijk toch absoluut de moeite om even stil te blijven staan bij het eigen risico.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *