Tweedehands onderdelen voor mijn BMW, is dat wel verstandig?

After-market onderdelen, een bijzonder woord eigenlijk. Zijn dit onderdelen die niet op de markt worden uitgebracht? Niet helemaal, 2dehands onderdelen zijn onderdelen die niet worden gemaakt of gedistribueerd door de oorspronkelijke fabrikant van het voertuig, in dit geval BMW. After-market onderdelen worden gemaakt door een derde-partij en zijn vaak verkrijgbaar voor een lagere prijs dan de originele onderdelen. Dit klinkt in eerste instantie enorm aantrekkelijk, aangezien een auto onderhouden vaak duur uit kan vallen. Toch is het vaak verstandiger om naar een BMW specialist te gaan. In dit artikel bekijken we wat tweedehands onderdelen precies zijn en waarom het in de meeste gevallen handiger kan zijn om naar een betrouwbare BMW garage te gaan.

Wat zijn aftermarket onderdelen precies?

Zoals al eerder genoemd zijn aftermarket onderdelen segmenten die niet gemaakt zijn door de originele fabrikant van jouw voertuig. Dit zorgt ervoor dat ze goedkoper zijn dan originele onderdelen. Deze onderdelen kunnen variëren van eenvoudige onderdelen zoals filters en lampen, tot complexere onderdelen zoals motoren, turbo’s en uitlaatsystemen. Ook kun je aftermarket onderdelen vinden voor verbetering van snelheid, uitstraling of als vervanging van beschadigde onderdelen. After-market onderdelen hebben echter niet altijd dezelfde kwaliteit als originele onderdelen, en kunnen leiden tot problemen met de garantie van de fabriek of de prestaties van jouw BMW. Daarom kan het verstandig zijn om een BMW specialist te raadplegen over het gebruik van bepaald aftermarket onderdelen. 

Waar moet ik op letten bij tweedehandse onderdelen?

Als je aftermarket onderdelen op je BMW laat monteren, kan dit verschillende problemen veroorzaken. Zo kan bijvoorbeeld de kwaliteit van deze onderdelen lager zijn dan die van originele onderdelen, waardoor ze sneller slijten, defect of stuk gaan. Dit kan leiden tot hogere kosten op lange termijn. Bedenk daarom altijd goed of het risico het waard is, aangezien veel BMW chauffeurs aangeven dat aftermarket producten snel stuk gaan.  Bovendien kunnen aftermarket onderdelen niet altijd perfect passen op jouw BMW, wat kan leiden tot problemen met de montage en afstelling. Dit heeft dan uiteindelijk weer gevolgen op de prestaties van je BMW. Zoals je misschien al door hebt kunnen verkeerde aftermarket onderdelen een kettingreactie veroorzaken waardoor jouw auto uiteindelijk stuk gaat. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je naar de BMW sloop moet met jouw auto. Bedenk ook dat het gebruik van after-market onderdelen de garantie van de fabriek beïnvloeden. Mochten deze onderdelen leiden tot problemen met het voertuig dan zou het zelfs kunnen leiden tot een ongeldigverklaring van de garantie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *