Onverwachte kosten, onzekerheid en dure onderhoudsbeurten aan je auto? Dit is de oplossing! 

Ben je het ook zo zat om constant voor onverwachte, hoge kosten te staan? Voel je soms onzekerheid wanneer je auto weer APK-gekeurd moet worden, omdat je bang bent dat hij niet zomaar door de keuring komt? Rijd je in een oude auto waar vaak reparaties aan moeten worden gedaan? Een private leaseauto zou zomaar eens de oplossing kunnen zijn. Een leaseauto is allang niet meer alleen maar geschikt voor zakelijke rijders. Met een private leaseauto krijgt iedereen de mogelijkheid om in een gloednieuwe auto te rijden, zonder dat je daar jaren voor hebt moeten sparen. Wij vertellen je hoe het werkt! 

Wat is private lease precies? 

Er zijn tegenwoordig veel leasemaatschappijen waar je een auto kunt private leasen. Je kunt bij zo’n bedrijf een gloednieuwe auto uitzoeken. Deze auto wordt vervolgens aan jou uitgeleend voor een vooraf besproken, maandelijks bedrag dat iedere maand hetzelfde is. Je huurt de auto dus, en je bent niet officieel eigenaar, maar moet hem aan het einde van de leaseperiode weer inleveren. Een beetje hetzelfde als wanneer je iets huurt. Je hoeft dus geen grote spaarrekening meer te hebben om in een nieuwe, moderne auto te rijden. 

Een vast bedrag per maand 

Als je zelf een auto koopt, betaal je natuurlijk de aankoopprijs. Maar je bent ook verantwoordelijk voor dure reparaties, de verzekeringskosten en de wegenbelasting. Daarnaast betaal je dan ook nog eens voor de brandstof. Dat zijn behoorlijk wat kosten. Bij private lease weet je precies waar je aan toe bent voor een vast bedrag per maand. De kosten voor onderhoud en reparaties, de wegenbelasting en de autoverzekering zitten namelijk verwerkt in het vaste bedrag. Alleen de brandstof betaal je nog zelf. 

Auto’s in alle prijsklassen 

Hoewel er vaak wordt gedacht dat private leasen alleen is weggelegd voor mensen met een flink salaris, is dat al lang niet meer zo. Tegenwoordig zijn er auto’s beschikbaar in alle prijsklassen: van een kleine Peugeot tot een chique BMW – alle opties zijn mogelijk, ook goedkope lease auto’s. Jij bepaalt zelf welk bedrag je maandelijks uit wilt geven. Dat doe je ook door een bepaald aantal kilometers af te spreken: hoe meer kilometers je wilt rijden met de auto, hoe hoger de maandelijkse prijs wordt. 

Is private leasen iets voor jou? 

Private lease is een zeer aantrekkelijke oplossing wanneer je je geen zorgen meer wilt maken over onverwachte hoge kosten, en het betalen van wegenbelasting en de autoverzekering. Met private lease rijd je in een gloednieuwe auto voor een vast bedrag per maand. En is je auto kapot? Dan krijg je tijdelijk een vervangende auto, tot je eigen auto weer gerepareerd is. Dat kan toch bijna niet beter? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *