motorfiets

Motorhoes kopen: waar moet je op letten?

Elke motor heeft een motorhoes nodig om beschermd te worden tegen externe factoren. Maar het is ook een kunst om een motorhoes te vinden die van acceptabele kwaliteit is. Daarom bespreken wordt hier uitvoerig besproken waar je op moet letten bij een motorhoes kopen. Zo is straks jouw motor zoveel mogelijk beschermd.

Let op het doel

Voordat je een motorhoes koopt, is het slim om te weten waar jij jouw motor zult bergen. Wanneer jij jouw motor buiten bergt heb je namelijk een ander hoes nodig dan wanneer jij jouw motor binnen besluit te bergen. Een binnenhuis is namelijk minder waterdicht dan een buitenhoes. Zorg daarom dat jij het type motorhoes goed matcht aan de plek waar jij jouw motor bergt.

Zorg dat de hoes ademt

Een tweede belangrijke factor bij het kopen een goed motorhoes, is dat de hoes goed ademt. Er zullen nou eenmaal dagen zijn dagen zijn waarbij jij tijdens het toeren nat wordt, en daarbij ook jouw motor nat zult moeten bergen. Wanneer jij een motorhoes koopt die niet ademt, zal het vocht dat nog op jouw motor zit niet snel kunnen verdwijnen. Hierdoor zou jouw motor eventuele schade kunnen oplopen. Door een ademende motorhoes te kopen, kan het water wel ontsnappen. Daarom is het belangrijk om een ademende motorhoes te kopen.

Een motorhoes tegen de wind

Tot slot is het belangrijk om een motorhoes te vinden die niet bang is voor de wind. Wanneer een motorhoes te los zit, kan het op stormachtige dagen wegwaaien. En dat zou naast dat het jammer van het geld is, ook zeer slecht voor jouw motor zijn. Daarom is het het beste om bij een motorhoes kopen, te kiezen voor een motorhoes dat elastisch is en een sluiting bevat. Zo ben jij er zeker van dat jouw motorhoes nooit weg zal waaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *