Goedkoop een motorverzekering afsluiten? Hier lees je hoe!

Een verzekering is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op de motor stapt. Toch kan een verzekering afsluiten een hoop zorgen wegnemen mocht je onverhoopt schade rijden bij jezelf of misschien wel bij een ander. Met een glad wegdek zit een ongeluk namelijk in een klein hoekje en voor je het weet heb je een kostenpost van enkele duizenden euro’s. Zonde als je weet dat je tegenwoordig een motorverzekering vergelijken een fluitje van een cent is.

Wat voor opties zijn er?

De hoogte van de premie voor je verzekering is voornamelijk afhankelijk van wat voor kosten je de verzekering wil laten dekken. In Nederland ben je in ieder geval verplicht tot het afsluiten van een Wettelijke aansprakelijkheidsdekking (WA). Met een WA verzekering zijn de kosten die je door je eigen schuld toebrengt aan een ander gedekt. Dit komt met name goed van pas wanneer de auto waar jij tegenaan rijdt die van een directeur is in plaats van de occasion van een oud vrouwtje. 

Daarnaast kan je met een WA beperkt casco verzekering ook de kosten dekken die ontstaan bij diefstal. Tot slot is er de all risk verzekering. Met deze verzekering ben je het best verzekerd maar deze is ook meteen de duurste.

Weten welke verzekering het beste past bij jou? Er zijn verschillende website te vinden waarmee je gemakkelijk je motorverzekering kan vergelijken. Gebruik de tools, vul je gegevens in en de tool komt zelf met de optie die het best bij jouw wensen past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *