Een handleiding voor alle te nemen stappen omtrent laadpalen, zoals de aanvraag bij de gemeente

Elektrisch rijden is aan een opmars bezig. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook helpen bij het besparen van geld op brandstof. Veel ondernemers willen dan ook graag een zakelijke laadpaal installeren op hun terrein om hun werknemers en klanten te laten opladen. Maar hoe vind je een goede laadpaal voor jouw bedrijf? En welke stappen dien je vervolgens te nemen? Hoe kun je bijvoorbeeld een laadpaal aanvragen bij de gemeente? In deze blog delen wij 5 tips voor als je een zakelijke laadpaal zoekt.

Bepaal jouw behoeften

Voordat je begint met het zoeken naar een zakelijke laadpaal, is het belangrijk om jouw behoeften te bepalen. Hoeveel werknemers en klanten hebben een elektrische auto? Hoeveel laadpunten zijn er nodig? Moet de laadpaal snel of juist langzaam opladen? Door deze vragen te beantwoorden, kun je beter bepalen welke laadpaal geschikt is voor jouw bedrijf.

Onderzoek de verschillende soorten laadpalen

Er zijn veel verschillende soorten laadpalen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en prijzen. Het is belangrijk om te onderzoeken welke laadpalen het beste passen bij jouw bedrijf. Een paar voorbeelden zijn snellaadpalen, publieke laadpalen, semi-publieke laadpalen en thuislaadpalen. Vergelijk de voordelen en de nadelen van elke laadpaal om te bepalen welke het beste past bij jouw bedrijf. Voor meer informatie over de verschillende soorten laadpalen die er zijn kun je eens op de site van een aanbieder zoals Orange Charging kijken. 

Kies voor een betrouwbaar merk

Bij het kiezen van een zakelijke laadpaal is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbaar merk. Je wilt natuurlijk niet dat de laadpaal uitvalt als er veel klanten gebruik van maken. Een professionele installateur kan je helpen bij het kiezen van een merk dat betrouwbaar is en past bij jouw behoeften.

Controleer de locatie en installatiekosten

Voordat je een zakelijke laadpaal installeert, is het belangrijk om de locatie van de laadpaal en de installatiekosten te controleren. De laadpaal moet natuurlijk op een goede plaats komen te staan en er moeten geen obstakels zijn die het opladen van de auto’s bemoeilijken. Daarnaast kunnen installatiekosten van laadpalen variëren, afhankelijk van het type laadpaal en de locatie. Het is belangrijk om deze kosten in het begin te controleren om verrassingen te voorkomen.

Hou rekening met een laadpas van derden

Als je een laadpaal van derden kiest (zoals een van Orange Charging, EVBox, NewMotion of Shell Recharge), krijg je vaak toegang tot meerdere laadpaalnetwerken in het land en soms in het buitenland. Dit kan handig zijn voor werknemers of klanten die vaak op reis zijn. Bovendien bieden deze laadpassen vaak extra services zoals toegang tot laadsessie-overzichten en de mogelijkheid om de laadkosten te factureren.

Samenvatting 

Een zakelijke laadpaal is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen bij het besparen van geld op brandstof. Door een goede laadpaal te kiezen, kun je jouw werknemers en klanten faciliteren op een duurzame manier. Het is belangrijk om jouw behoeften te bepalen, de verschillende soorten laadpalen te onderzoeken en te kiezen voor een betrouwbaar merk. Controleer ook de locatie en installatiekosten van de laadpaal. Door deze stappen te volgen, kun je de ideale zakelijke laadpaal vinden die past bij jouw bedrijf.

laadpaal aanvragen bij de gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *