Een batterij vervangen van een BMW sleutel doe je zo

Identificeer het type BMW-sleutel: BMW heeft verschillende sleuteltypes. Sommige oudere modellen hebben een traditionele sleutel met een afstandsbediening, terwijl nieuwere modellen een sleutelloze afstandsbediening of ‘fob’ hebben. Het type sleutel bepaalt hoe je de batterij moet vervangen. Hieronder een beknopte uitleg over het vervangen van een BMW sleutel batterij afkomstig van deze bron.

  1. Verzamel de juiste gereedschappen: Voor de meeste BMW sleutels heb je een kleine schroevendraaier of een munt nodig. Zorg ervoor dat je ook de juiste vervangingsbatterij bij de hand hebt, vaak is dit een CR2032 of een vergelijkbaar type.
  2. Open de sleutel: Bij traditionele sleutels is er meestal een kleine gleuf aan de zijkant waar je een munt of een schroevendraaier in kunt steken om de behuizing te openen. Bij sleutelloze fobs moet je vaak een knop indrukken en de metalen nood-sleutel verwijderen, waarna je toegang krijgt tot een gleuf om de fob open te maken.
  3. Vervang de batterij: Eenmaal geopend, kun je de oude batterij zien zitten. Verwijder deze voorzichtig en plaats de nieuwe batterij. Let op de positie van de plus- en minpool zoals aangegeven in de sleutel.
  4. Sluit de sleutel: Nadat de nieuwe batterij is geplaatst, sluit je de sleutel of fob weer zorgvuldig. Zorg ervoor dat alle delen goed vastklikken en er geen openingen zijn.
  5. Test de sleutel: Test of de afstandsbediening werkt door de deuren van je BMW te vergrendelen en te ontgrendelen. Als het niet werkt, controleer dan of de batterij correct is geplaatst en of de behuizing goed gesloten is.

Het is belangrijk om tijdens dit proces voorzichtig te zijn om de elektronica in de sleutel niet te beschadigen. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, kan het raadzaam zijn om hulp te zoeken bij een professional. Het alternatief is om naar de BMW dealer te gaan voor een nieuwe sleutel. Het nadeel is echter dat deze sleutels aardig aan de prijs zijn, vooral als je het vergelijkt met de kosten van een vervangingsbatterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *