5 tips om snel je rijbewijs te halen!

Je hebt je rijbewijs snel nodig! Of dit nu voor een nieuwe baan, vakantie of een andere reden is, wij kunnen je helpen met 5 tips om snel je rijbewijs te halen!

TIP 1 – Schat met een proefles in hoe veel lessen je nodig hebt

Voor iedereen is het aantal lessen wat je nodig hebt anders. De een pakt de stof sneller op dan de ander en sommige hebben meer inzicht dan anderen. Begin daarom met een proefles. De rij instructeur kan dat op basis van je aanleg, inzicht en rijvaardigheid aangeven hoeveel rijlessen je nodig hebt. Zo weet je wat je nodig hebt en welk pakket je aan kan schaffen.  Dit kun je doen bij Juk Rijopleidingen

TIP 2 – Begin op tijd met je theorie

Om zoveel mogelijk uit je rijlessen te halen heb je theoriekennis nodig. Denk hierbij aan de betekenis van verkeersborden en voorrangsregels. De instructeur hoeft geen tijd te verspillen aan de uitleg van deze theorie, en zo heb je meer focus voor je rijvaardigheid. Door je theorie op tijd te halen, bespaar je dus lestijd. Daarnaast is het ook zo, dat je pas praktijkexamen mag afleggen als je een geldig theoriecertificaat hebt gehaald. Hoe later je deze dus hebt, hoe langer het duurt voor je afrijdt.

Begin ook op tijd met leren, want het theorie-examen wordt vaak onderschat.

TIP 3 – Plan je lessen en examen op tijd in

Als er veel tijd zit tussen je rijlessen, kan het niveau van je rijvaardigheid omlaaggaan. Dat is zonde van de moeite. Zorg er daarom voor dat je minimaal elke week lest, en plan deze zoveel mogelijk vooruit. Vraag daarnaast, zo snel mogelijk je praktijkexamen aan.

TIP 4 – Wees voor elke les voorbereid

Bespaar frustraties en lesuren door jezelf goed voor te bereiden. Bekijk bijvoorbeeld instructievideo’s op YouTube over bijzondere verrichtingen. Wees daarnaast bewust van je voortgang, en focus je op de punten die je nog kan verbeteren.

TIP 5 – Volg een snelcursus

Als je echt snel je rijbewijs wilt halen, kun je een snelcursus volgen. Dit houdt in dat je een intensief lespakket hebt, waarbij je meerdere uren per dag en meerdere dagen per week lest. Het praktijkexamen wordt ook meteen aangevraagd. Voor de aanvang van de cursus weet je dus al op welke datum je afrijdt. Je dient wel eerst een theoriecertificaat te hebben.

Veel succes!

(Bron: jukrijopleidingen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *